Facebook is hard bezig Instagram te voorzien van nieuwe e-commerce features. Deze maand heeft Facebook een belangrijke nieuwe feature gelanceerd: Checkout on Instagram. 

Hoe werkt het? 
Wanneer je tikt om een product van een winkelpost van een merk te bekijken, zie je een knop ‘Afrekenen op Instagram’ (of ‘Checkout on Instagram’) op de productpagina. Tik erop om een keuze te maken uit verschillende opties, zoals grootte of kleur, waarna je doorgaat met betalen zonder Instagram te verlaten. Je hoeft alleen je naam, e-mailadres, factuurgegevens en verzendadres op te geven wanneer je voor de eerste keer koopt. Zodra je eerste bestelling is voltooid, wordt je informatie veilig opgeslagen voor de volgende keer dat je winkelt. Je ontvangt ook meldingen over verzending en bezorging rechts op Instagram, zodat je je aankoop kunt volgen.
De Checkout-button zal geplaatst worden op Stories, organische posts en ‘explore-content’. Wanneer je op een product-tag klikt verschijn nu de button ‘Checkout on Instagram’ i.p.v. de gebruikelijke ‘Visit website’.

Afrekenen 
Betalen binnen Instagram zal voor nu alleen gaan via PayPal en creditcard. In de toekomst zullen andere aanbieders worden toegevoegd. Afrekenen binnen Instagram zal niet kosteloos zijn voor de aanbieder. Zij betalen een ‘selling fee’ over een bestelling. Hoe hoog de ‘selling fee’ is, is nog niet bekend. Instagram heeft aangegeven dat de inkomsten van de ‘selling fee’ niet als winst worden aangemerkt binnen het bedrijf, maar wordt geherinvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe programma’s en features om o.a. e-commerce op het platform te verbeteren en uit te breiden.

Béta
Op dit moment is ‘Checkout on Instagram’ nog een béta-feature voor alleen de grote merken zoals Adidas, Burberry, Michael Kors, Zara en Prada. Naar verwachting is deze e-commerce feature voor het einde van het jaar wereldwijd beschikbaar.

 

www.marketingoriginal.com