Nieuw design voor Twitter

Twitter heeft onlangs belangrijk nieuws naar buiten gebracht. Er komt een nieuw design voor Twitter! Na een korte testperiode is het nieuwe design voor zowel consumenten als bedrijven beschikbaar. Wat is er veranderd? Je leest het hieronder.

 

Present yourself!
Afbeeldingen hebben een prominente plek in het nieuwe design. Zo ook je nieuwe profielfoto en de coverfoto. Met name deze items worden aanzienlijk groter. Zo heeft een nieuwe profielfoto een afmeting van minimaal 400 x 400 pixels. Twitter wil dat je gebruik maakt van een kwalitatieve coverfoto en raadt daarom aan een coverfoto van 1500 x 500 pixels te plaatsen.
De afbeeldingen die getweet worden krijgen ook een groter formaat. Zo wordt het volledige beeldscherm benut en wordt de gebruikerservaring van desktopgebruikers verhoogd.

 

Meer informatie in één oogopslag
Twitter heeft goed gekeken naar de mogelijkheden die Facebook biedt. Hierdoor heeft ook Twitter gekozen om meer informatie in één oogopslag te laten zien. Direct onder de coverfoto is zichtbaar hoeveel tweets er zijn geplaatst, hoeveel foto’s en video’s zijn getweet, hoeveel personen of bedrijven er gevolgd worden en hoeveel volgers de persoon of organisatie zelf heeft.

Aan de linkerkant is de profielfoto zichtbaar. Onder de profielfoto kun je gemakkelijk de introtekst lezen, de locatie zien en de datum waarop de persoon of organisatie zich bij Twitter heeft aangemeld. Het is nu duidelijker zichtbaar welke volgers van die persoon of organisatie jij ook kent.

 

Who to follow en trends
Vanaf nu is het makkelijker om de trends op Twitter te volgen. Aan de rechterkant van de Twitterfeed is een kolom zichtbaar waar de meest recente trends weergegeven worden. Hierdoor kun je direct reageren op een trend die jij interessant vindt. Ook de sectie ‘Who to follow’ is terug, maar wel op een andere plek. Boven de sectie trends geeft Twitter suggesties over personen of bedrijven die jij wellicht interessant vindt.

 

Twitter blijft Twitter
Twitter wil de focus leggen op meer korte informatie in één oogopslag. Het nieuwe design is een grote stap in de richting van een gebruiksvriendelijker Twitterervaring. De hoeveelheid informatie die wordt weergeven op één pagina is goed afgestemd op de USP’s van Twitter: Kort, bondig en snel.

 

Bekijk hier de nieuwe de nieuwe Twitter pagina van Marketing Original!