Facebook lanceert nieuwe videochat-app voor jongeren

Facebook heeft Lifestage aangekondigd, een nieuwe communicatie-app die vooral met video werkt en bedoeld is voor mensen tot en met 21 jaar. Gebruikers kunnen met een aantal vooraf opgenomen video’s hun gemoedstoestand uitdrukken en communiceren met schoolgenoten.

De applicatie is ontwikkeld onder leiding van Facebook-medewerker Michael Sayman, die in een post op het sociale netwerk de komst van Lifestage aankondigde. De videochat-app is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, waarbij schoolgemeenschappen toegang worden gegeven als genoeg leden zich opgeven; zo kunnen schoolgenoten met elkaar communiceren via Lifestage als er meer dan twintig profielen van diezelfde school zijn. Omdat Facebook zich richt op schoolgaande mensen is er een leeftijdslimiet van 21 jaar ingesteld, wat betekent dat profielen van oudere mensen niet zichtbaar zijn.

Gebruikers kunnen een profiel bouwen waarmee ze zichzelf met een video kunnen uitdrukken. Bijvoorbeeld door gemoedstoestanden op te nemen, zoals boos, verdrietig en blij. Ook kan er een video worden opgenomen die de gebruiker associeert met leuke dingen. Gebruikers kunnen deze video’s ook weer vervangen, als zij een betere opname hebben gemaakt. Facebook ziet deze reeks aan ‘emotie-video’s’ als een soort uitbreiding van de profielfoto.

Of Lifestage ook naar Nederlandse scholieren komt is nog onduidelijk. Waarschijnlijk wil Facebook in de Verenigde Staten eerst ervaring opdoen met de videochat-app, voordat het naar andere landen komt.

 

Bron: Tweakers, http://goo.gl/NCX1rH
Auteur: Bauke Schievink